Ekslukziven intervju z Juanom Pacalom Estrado

Published on 22 April 2023 at 21:37

Pred tekmo z Gorico sem imel priložnost opraviti eksluzivni intervju z našim štoperjem, vezistom... Juanom Pascalom Estrado. Upam, da boste v branju uživali, vsem pa bi se rad zahvalil za vso podporo na spletni strani, instgram ter twitter računu.

 

Igral si za več klubov v različnih državah. Kakšne so vaše dosedanje izkušnje z igranjem v Sloveniji in kaj po vašem mnenju loči slovenski nogomet od drugih lig?

Kot osrednji branilec je komunikacija s soigralci ključna. Kako zagotovite, da so vsi na igrišču na isti strani, zlasti ko se soočate z jezikovnimi ovirami? Vsi v ekipi zelo dobro govorijo angleško. Dobro se sporazumevam v angleščini in poznam vse najpomembnejše male komandose tudi v slovenščini. To nikoli ni bil problem.

 

 

Oboževalci in analitiki pogosto hvalijo vaše zračne sposobnosti in fizičnost. Kako delate na izboljšanju teh vidikov svoje igre in ali imate kakšen nasvet za mlade igralce, ki želijo izboljšati svoje sposobnosti v zraku?

Moram reči, da sem se v Angliji naučil obrambne plati svoje igre. Naučili so me, kako postati boljši v zraku in proti žogi. Na tem področju sem naredil velik napredek. Gre samo za to, da nadaljujete z delom in morda ostanete po treningu, da naredite nekaj individualnega dela na področjih, ki jih želite razviti. V svoji karieri ste igrali na nekaj tekmah pod visokim pritiskom.

 

 

Kako se psihično pripravljate na velike tekme in ali imate kakšne rituale ali rutino pred tekmo?

Vedno uživam v igranju "velikih tekem". Mislim, zato si vsi želijo postati nogometaši. Svojo rutino ohranjam enako za vsako tekmo, tako da ne delam nič posebnega. Poskrbim, da dan pred tekmo veliko jem in poskušam zaspati, preden gremo na stadion.

 

 

V svoji karieri ste igrali na več položajih, na katerem pa najbolj uživate? Ko sem odraščal, sem igral na sredini igrišča.

Zadnjih nekaj let sem večinoma igral osrednjega branilca. Pri Olimpiji se včasih spremeni, zato sem vesel, da lahko igram več kot eno mesto. Ne bi mogla izbrati, kateri mi je bolj všeč.

 

 

Če bi lahko izbrali katero koli drugo številko majice, katera bi bila?

Zelo mi je všeč številka 27. Moj oče se je igral s to številko in tudi meni se zdi, da mi ustreza

 

 

Kako ste dobili pogodbo s Pumo?

Predvsem zaradi reprezentance. Po tem, ko je beimg poklical do 21-ih, sem od njih prejel ponudbo. Zelo sem hvaležen, da lahko sodelujem s Pumo.

 

 

Katera je vaša najljubša hrana in ali ste poskusili kakšno slovensko tradicionalno jed? če ste, kako so vam bili všeč?

 

 

Slovenska hrana mi je zelo všeč. Včasih gremo s celotno ekipo jest v tipične slovenske restavracije. Vedno je vključeno veliko različnega mesa, ki mi je všeč.

 

 

Neprijetno vprašanje, ampak Ronaldo ali Messi

Ronaldo, zagotovo.

 

 

Katera destinacija vašega potovanja je na seznamu najboljših?

Nekoč v življenju želim obiskati ZDA

 

 

Kaj najraje počnete, ko ste prosti?

Rad preživljam čas s prijatelji, grem na kavo ali preživim nekaj časa s svojo punco in najino psičko.

 

 

Če bi morali spremeniti svoj položaj, kaj bi izbrali?

Mislim, da ga ne bi spremenil. Trenutno se počutim zelo udobno, kjer sem na igrišču 😅

 

 

Kakšen je vaš sanjski scenarij z Olimpijo?

Mislim, eden od sanjskih scenarijev se je že zgodil. Doma premagali Maribor in osvojili prvenstvo. Mislim, da je to najboljši način za osvojitev naslova. Še ene sanje bodo premagati jih tudi v finalu pokala 😉

 

 

Kateri je vaš najljubši stadion?

V Sloveniji so daleč pred vsemi Stožice. Na splošno bi rekel Santiago Bernabeu v Madridu.

 

 

Kdo je bil vaš idol, ko ste bili otrok?

Ko sem bil otrok, je bil to vedno Toni Kroos.

 

 

Če bi v Fifi imel svoj ‟Fifa card‟ kako bi ga ocenil? Včasih sem imel kartico, ko sem bil pri Wolvesih v Ultimate Teamu. Mislim, da je bil ocenjen kot 52 ali 53. Torej res ni super😂 Upam, da se je zdaj izboljšalo!

 

 

Kdo je igralec, s katerim imate najboljši odnos v klubu?

Po pravici povedano imam z vsemi dobre odnose! Najboljši pa verjetno z Lasickasom in Karamaticem.

 

 

Kako je bilo zmagati v prvenstvu proti Mariboru pred nabito polnimi Stožicami? :)

Kot sem že rekel, je bilo neverjetno. Sanjski scenarij. Nikoli ne bom pozabil tega dne. Vzdušje, ki so ga ustvarili naši navijači, je bilo posebno.

 

 

Imate kaj za povedati oboževalcem, Green Dragonsom... Rekel bi, da se jim želim zahvaliti za podporo v tej sezoni. Najprej so nas motivirali, da gremo in zmagamo vsako tekmo. S tem, ko vedno ustvarijo neverjetno vzdušje, nam tudi olajšajo boljši nastop. In prav tako bi se jim zahvalil tudi osebno. Od prvega dne, ko sem prišel sem, sem vedno čutil podporo. 🐉💚

Add comment

Comments

There are no comments yet.