Na prvi domači evropski tekmi se žal ni izšlo

Published on 6 October 2023 at 17:58

avtor : Redstrike

 

Zmaji so v četrtek pred roko na srce precej sramotnem obiskom proti gostom iz Bratislave po eni obranjeni in eni zadeti enajstmetrovki izgubili z minimalno prednostjo.

                                zmaji pred tekmo


Kako je sploh potekala tekma?


Približno dvajset minut do sedmih je v Ljubljani prvič zadonela himna konferenčne lige po dobro odpeti Mali terasi ne ravno števičnih, a srčnih domačih navijačev. Igralci so na igršče zakorakali z pogledi usmerjenimi proti provokativni koreografiji Dragonsov in roko na srce izjemni Slovana. Kapetana sta si podalaj roke, se pozdravila z sodnikoma in tekma se je pričela.

15. minuta - Prva omembe vredna situacija se je zgodila, ko je Matevž Vidovšek po podaji Ratnika na prvo žogo želel podati do Muhamedbegovića, podaja je bila preslaba, prestregel jo je Barseghyan in napadel vrata Matevža a se nekje na petercu malce zapletel in pomiril privržence zeleno-belih.

28. minuta - Dolga žoga čez celotno igrišče, ki je presenetlia Mijailovića, Čavrić je sam krenil proti vratom, Vidovšek je krenil proti njemu in ga po usepešnem preigravanju igralca Slovana porušil na tla. Sledila je 11-metrovka za Slovan, napetost v Stožicah bi lahko režali iiinnn, OBRAMBA, Vidovšek je na tribune prinesel val veselja in neopisne sreče.

41. minuta -  Prva priložnost za Olimpijo. Po pidaji Silve je utekel Pedro Lucas, zavrnil žogo tam je stal Rui Pedro a žal neuspešno zaključil pred vrati Milana Borjana

53. minuta - Nerazmuljive odločitve posameznikov na Olimpijini polovici ali poigravanje, kakorkoli po kaosu je Matevž Vidovšek ponovno nehote porušil enega izmed Slovanovih igralcev. Tokrat je odgovornost za streljanje enajstmetrovke prevzel Čavrić in za razliko od Weissa bil zanesljiv. Vida je sicer krenil v pravo smer a žal bil neuspešen.


78. minuta - Po minutah prevlade Slovana , razen strela Sualeheja iz precejšnje razdalje je po roko na srce slabem sojenju stranskega sodnika, nekaj le njega zadelo v glavo. Sledila je daljša prekinitev med katero sta tudi Joao Henriques in Timi Max Elšnik mirila strasti domače publike.

85. minuta - David Strelec je po dolgi žogi sicer verjetno iz prepovedanega položaja sam krenil na vrata Vidovška. Le-ta je bil že preigran, Strelec je pred seboj imel prazna vrata, a med preigravanjem si je zadal predolgo žogo in na srečo domačih žogo poslal v gol-avt.

86. minuta - Kasa je po uspešnem preigravanju iz kakšnih 35 metrov neposredno udaril na vrata Borjana, le ta pa je bil na mestu.

97. minuta - krasno preigravanje Kase, Nukić se je znašel praktično sam pred vrati Slovana, a zmanjkalo mu je tal pod nogami in žogo jr poslal daleč mimo vrat.


Odzivi po tekmi

Ko je trener Joao Henriques začel komentar tekme z naslednjimi besedami "Odigrali smo zelo dobro tekmo. Vemo, da so na tej ravni pomembni detajli. V takih tekmovanjih te napake stanejo gola. A Slovan je igral s spoštovanjem do Olimpije, tako se je tudi postavil v obrambi. Ve, kako igramo. Spoštovali so nas. Tako kot smo mi njih. Poznali smo njihove sposobnosti. Tekma je bila izenačena, z malo priložnostmi. Čestitke igralcem. Dobri so bili. Napredujejo. So zelo mlada ekipa. Brez Nukića je naša ekipa stara 21, 22 let. Pokazali so, da so prihodnost tega tekmovanja. Ko si bodo še nabrali malo več izkušenj ... Male napake, nočem jih niti tako imenovati, to so detajli in ti so nas stali. To je razlika v zrelosti. Seveda nisem zadovoljen zaradi poraza, sem pa zadovoljen z igro, kako zelo si igralci želijo zmagati, kako zelo si želijo doseči gole, kako zelo si želijo, da ne bi dobila gola. Zelo se trudijo. Prihodnost Olimpije je zelo lepa."

 


Vladimir Weiss, trener Slovana, je bil z razpletom tekme jasno še toliko bolj zadovoljen: "Zelo dobra tekma. Tekmo smo imeli ves čas pod nadzorom, imeli smo nekaj lepih priložnosti, štiri, pet." Slovaški novinarji pravijo, da je bila to ena najboljših tekem Slovana, odkar je Weiss na mestu glavnega trenerja (od 2021). "Igramo v različnih tekmovanjih, zato je tekme težko primerjati. Od obrambe do napada je bila zelo dobra tekma. Zgodi se, da ne zadeneš 11-metrovke, tako da s tem nimam težave. Imamo šest točk in to je najpomembnejše." Enajstmetrovko je zapravil kapetan, njegov sin, prav tako Vladimir Weiss. Trener Weiss je pohvalil tudi navijače, ki so v velikem številu pripotovali v Ljubljano (skoraj dva tisoč). "Počutili smo se kot doma. Naši navijači so bili glasnejši od domačih. Bili so naš 12. igralec. Ta zmaga je tudi za njih."


Končna misel in navijači

Fantje na igrišču niso pokazali res slabe igre. Osebno si upam trditi,da je Olimpija na trenutke bila enakovreden ali pa celo boljši nasprotnik od Slovana. Obsik je bil sramoten, 6000 navijačev od tega jih je bilo slabih 1500 gostujočih. SI OLimpija to zasluži? niti pod razno, a kaj ko ima Ljubljana toliko "influencer" navijačev in pa tistih "glory hunterjev", ki hodijo le na derbije in še 2 ostali tekmi na sezono. Problem so tudi kavč selektorji, ki od doma pametujejo po mili volji, sami pa so se žoge dotaknili 2x v življenju. Tako pač je zato že zdaj apeliramo na vse, da se naslednjih 2 domačih evropskih tekem udeležimo v res največjem možnem številu. Za konec te teme je potrebno čestitati navijačem Slovana, ki so res v velikem številu prišli v Ljubljano. 

OLIMPIJA 01 SLOVAN BRATISLAVA

strelci - David Strelec

glavni sodnik - Sidiropoulos A. (Gre)

število gledalcev - 6000


SLIKE

 

slike : Filip Barbalić

Add comment

Comments

There are no comments yet.